OverzichtAperçu

 

Even bellen voor hulp

De meeste en meest kostbare tijd gaat in de autogarage verloren bij het zoeken naar storingsoorzaken en bij mislukte reparatiepogingen. Tijd die u over het algemeen niet in rekening kunt brengen. Tijd die u niet voorthelpt. De kostenbesparende oplossing levert een telefoontje bij Hella Gutmann.

Het technisch Callcenter van Hella Gutmann geldt reeds sinds vele jaren zowel onder experts als bij gebruikers als ongeëvenaard voorbeeld voor professionele telefonische ondersteuning bij reparaties. Ingenieurs, technici en werkmeesters, die allemaal zelf uit de praktijk in autogarages en werkplaatsen afkomstig zijn, staan voor u klaar bij alle ingewikkelde vragen. Dagelijks worden er ruim 3.000 aanvragen behandeld en binnen zeer korte tijd opgelost – persoonlijk, snel en competent.   

Alle storingsoorzaken, diagnoses en oplossingstrajecten worden hierbij in een van de grootste beschikbare databases voor reparatietoepassingen opgeslagen. Kostbare kennis, waarvan u en alle andere mega macs licentiehouders van Hella Gutmann onbeperkt gebruik kunnen maken. Zonder dure speciale telefoonnummers en zonder verborgen kosten. Tegen een faire vaste prijs. Geheel volgens het motto: Één voor allen, allen voor één.  

Uw voordelen:

  • extra manpower zonder loon- en nevenkosten
  • volledige flexibiliteit qua tijd
  • expertise voor alle merken
  • de perfecte versterking voor uw team

Klantlogin

Selecteer de gewenste optie en gebruik uw toegangsgegevens om in te loggen.

Wachtwoord vergeten?

Hebt u hulp nodig om in te loggen?