OverzichtAperçu

BPC-Tool

Actuele onderzoeken tonen aan dat circa 72 procent van alle storingen aan het elektrisch systeem te wijten zijn aan uitval of onjuist functioneren van de accu. En de oorzaak hiervoor ligt meestal in hoge thermische belastingen, in veelvuldige korte ritten of in de steeds omvangrijkere aanwezigheid van elektronica en regelapparatuur in de voertuigen. Niet meer kunnen rijden ten gevolge van een defecte accu kan iedereen overkomen – de bezitters van voertuigen met start/stop-systeem treft dit echter bijzonder zwaar. Zij moeten namelijk voor een nieuwe accu echt diep in de portemonnee tasten. Accuvervanging alleen op verdenking van zwakheid is niet meer te rechtvaardigen – van belang zijn bewijs en oorzaak.

Met de Battery Power Check-Tool, kortweg BPC-Tool, brengt Hella Gutmann Solutions een accutester op de markt die veel meer in zijn mars heeft dan het alleen maar aangeven van de actuele laadtoestand van de accu. In combinatie met mega macs 66 of mega macs PC is de BPC-Tool een onmisbare hulp voor werkplaatsen en pechhulpdiensten die op het gebied van accumanagement snel, efficiënt en winstgevend willen werken.

Hella Gutmann Solutions ontwikkelde de BPC-Tool in coöperatie met Midtronics. Van de volgende parameters krijgt u met de BPC-Tool razendsnel op uw diagnoseapparaat de waarden weergegeven:

  • Accuspanning
  • Weergave van de koudstartstroom
  • Stroom in ampère (0,01 A t/m 700 A)*
  • Accutoestand
  • Laadtoestand

De BPC-tool biedt ook een startmotortest* met gegevens over de laagste spanning, een generatortest en levert u nuttige gegevens betreffende de inbouwplaats van accu's, over start/stop-systemen en nog veel meer – dat alles met tekst én illustratie.

Waar wacht u nog op? Bespaar uw waardevolle tijd en laat er voor de werkplaats en voor uw klanten meer geld overblijven dankzij het professionele accumanagement met de BPC-Tool. 

 

* uitsluitend met stroomtang, als optie verkrijgbaar


Klantlogin

Selecteer de gewenste optie en gebruik uw toegangsgegevens om in te loggen.

Wachtwoord vergeten?

Hebt u hulp nodig om in te loggen?