FAQFAQ

1. Wat is PassThru?
PassThru geeft de functie aan om ECU's te programmeren conform de Euro 5 verordening. Sinds 01 maart 2010 zijn alle OEM's verplicht de vrije werkplaatsen technische reparatie-informatie beschikbaar te stellen en de herprogrammering van stuurapparaten mogelijk te maken. Voor de programmering wordt door middel van PassThru een directe verbinding tussen het voertuig in de werkplaats en de fabrikant gemaakt zodat nieuwe ECU-software kan worden overgedragen.

2. Wat is Euro5?
De Euro5 verordening regelt naast de toegelaten hoogte van uitlaatgaswaarden ook het doorgeven van informatie van de OEM's aan de werkplaatsen. Zo moet sinds die introductie van de norm servicehandboeken, technische handleidingen, schakelschema's, foutcodes, informatie over duidelijke identificatie van de voertuigen en informatie over speciaal gereedschap worden vrijgegeven.

3. Wat is J2534?
SAE-J2534 geeft de internationale standaard voor de communicatiebasis van de programmering van ECU's in het voertuig. Iedere door Hella Gutmann beschikbaar gestelde PassThru Interfaces werd ontwikkeld en vervaardigd voor het voldoen aan de J2534 Standards ontwikkeld en vervaardigd.

4. Aan welke voorwaarden van de werkplaats-PC moet worden voldaan?

De OEM's schrijven verschillende voorwaarden voor het gebruik van hun portalen en zodoende de programmering van de ECU's voor. Deze kan men vinden op de betreffende fabrikantenwebsite.

5. Welke hardware is niet meer nodig voor de uitvoering PassThru?
Voor het gebruik van PassThru zijn een mega macs PC, mega macs 42SE, mega macs 56 of mega macs 66 op softwarestand versie 49 SP 1 en een werkplaats-PC met internettoegang nodig. Bovendien moet het voertuig extern door een lader van een druppellading worden voorzien.

6. Hoe is de voorbereiding voor het gebruik van de functie?
Werkplaats-pc:
Hiervoor moet de softwareversie van het diagnoseapparaat en de softwareversie van de HGS PassThru set-up overeenstemmen. Deze worden op de homepage van Hella-Gutmann Solutions als download beschikbaar gesteld.

mega macs PC, mega macs 42SE, macs macs 56:
De VCI moet per USB direct (niet via een bus) met de werkplaats-PC zijn verbonden en in de OBD-interface van het voertuig zijn gestoken. De werkplaats-PC moet via een LAN-kabel met het internet zijn verbonden (een stabiel WLAN-internet is eveneens mogelijk) en wanneer er sprake is van een notebook moet deze op een stroomvoorziening zijn aangesloten. Een automatische stand-by of zelfs het uitschakelen van de PC moet gedeactiveerd zijn.

mega macs 66:
De DT66-module moet in de moduleschacht van de macs 66 zijn geplaatst en met de kabel in de OBD-interface van het voertuig zijn gestoken. De mega macs 66 moet per USB direct (niet via een bus) met de werkplaats-PC worden verbonden. De werkplaats-PC moet via een LAN-kabel met het internet zijn verbonden (een stabiel WLAN-internet is eveneens mogelijk) en wanneer er sprake is van een notebook moet deze op een stroomvoorziening zijn aangesloten. Een automatische stand-by of zelfs het uitschakelen van de PC moet gedeactiveerd zijn.

7. Hoe functioneert de HGS PassThru communicatietest?
Verbind de apparaten zoals beschreven onder punt Fehler! Verweisquelle konnte nicht gefunden werden.. Schakel het contact van het voertuig in en start het programma HGS PassThru communicatietest. Klik nu op de button „Test starten“. Nu wordt de verbinding tussen PC – VCI (mega macs 66) – voertuig getest en met groene en rode pijlen weergegeven. Een uitvoerige beschrijving van de HGS PassThru communicatietest en de foutbeschrijving vindt u in het handboek.

8. Hoe wordt de functie gestart?
De programmering wordt via het desbetreffende fabrikantportaal gestart. Daar moet een account worden aangemaakt. De kosten voor deze functie zijn merkgebonden steeds verschillend. Een goed en actueel overzicht van de fabrikanten-websites kan worden gevonden in de brochure „Informatie over de toegang tot technische gegevens bij de voertuigfabrikanten“ van de ZDK.

9. Waarop moet men ondertussen letten om een soepele programmering te garanderen?
•  PC mag niet worden uitgeschakeld / in stand-by worden gezet
•  PC mag niet op andere wijze worden gebruikt
•  Firewall moet gedeactiveerd of gestopt worden (Proxy)
•  De LAN verbinding mag niet worden onderbroken
•  Het diagnoseapparaat kan ondertussen niet voor verdere werkzaamheden aan het voertuig worden gebruikt
•  Het voertuig moet extern van stroom worden voorzien
•  Extra verbruikers in het voertuig moeten uitgeschakeld worden (let op de OEM gegevens)
•  De USB-verbinding mag niet worden onderbroken

10. Hoe wordt de PassThru functie afgesloten?
Voor zover door de OEM niets anders is aangegeven, moet na de programmering van de ECU het contact minstens 30 seconden worden uitgeschakeld. Na de hernieuwde inschakeling van het contact moet eerst een volledige systeemtest worden uitgevoerd en het foutgeheugen worden uitgelezen en gewist. In het kader van de programmering kunnen systeemtypische fouten optreden.
De eerste inbedrijfstelling van het voertuig moet doelgericht worden bewaakt en er moet eventueel een proefrit worden uitgevoerd. In elk geval moeten merkgebonden aanwijzingen worden opgevolgd om een defect van de geprogrammeerde ECU te voorkomen.

11. Wat kost PassThru bij Hella Gutmann?
Niets! Op de voorwaarde dat een mega macs PC, mega macs 42SE, mega macs 56 of mega macs 66 op softwarestand versie 49 SP 1 aanwezig is.

12. Wat kost PassThru bij de voertuigfabrikanten?
De voertuigfabrikanten berekenen verschillende kosten voor het gebruik van hun portalen. Bovendien is er afhankelijk van de voertuigfabrikant een eigen portaal. Een goed en actueel overzicht van de fabrikanten-websites kan worden gevonden in de brochure „Informatie over de toegang tot technische gegevens bij de voertuigfabrikanten“ van de ZDK.
 
13. Is er een High-Speed internettoegang nodig?
Een hogesnelheid-internettoegang is niet absoluut noodzakelijk maar wordt wel zeer aanbevolen. De downloadtijd van de software van de OEM-server is sterk afhankelijk van de downloadsnelheid zodat de tijden door een snellere internetverbinding sterk kunnen worden ingekort.

14. Hoe lang duurt een programmering?
De programmering is afhankelijk van het feit over welke voertuigbus de communicatie loopt. De CAN-bus is duidelijk sneller dan de K-line.. Bovendien is de tijd afhankelijk van het vermogen van de gebruikte werkplaats-PC en van de omvang van de te overschrijven gegevens. Deze omvang kan variëren tussen enkele kilobytes en meerdere megabytes.

15. Wat kan er in het ergste geval gebeuren wanneer de noodzakelijk stappen niet worden opgevolgd?
Principieel kan tussen drie verschillende gevallen worden onderscheiden:
•  Als de herhaling van de programmering niet wordt ondersteund en tijdens de programmering een fout optreedt, wordt de software in de ECU opnieuw overschreven. Hierdoor wordt de ECU ondanks de fout op de nieuwste stand gebracht. De programmering duurt enkel langer dan zonder fouten.
•  Als de herhaling van de programmering niet wordt ondersteund en een fout optreedt, wordt de procedure afgebroken. Als de programmering kan worden geannuleerd, wordt de ECU moet op de nieuwste stand gebracht. De functie van de ECU blijft echter behouden.
•  Als de herhaling van de programmering niet wordt ondersteund en een fout optreedt, wordt de procedure afgebroken en duurt de programmering langer. Als de programmering niet kan worden hervat, wordt de functie van de ECU gestoord. Daardoor is geen veilige functie van de ECU gewaarborgd waardoor het moet worden vervangen.

16. Kunnen er meerdere verschillende portalen van voertuigfabrikanten gelijktijdig op één pc worden geïnstalleerd?
Bij gelijktijdig gebruik van meerdere verschillende OEM-portalen op één computer kunnen er complicaties ontstaan. Volgens onze ervaring kunnen enkele voertuigfabrikanten echter ook worden gecombineerd. Afhankelijk van het gebruik, ook van andere programma's, kan deze combinatie echter ook negatief beïnvloeden. Wij adviseren daarom in het ideale geval slechts één portaal van één voertuigfabrikant per pc/laptop te gebruiken. Een partitie van de harde schijf van een computer met gescheiden besturingssystemen kan eveneens een optie zijn. In dit geval moeten de systeemeisen van de voertuigfabrikant in acht worden genomen.


Klantlogin

Selecteer de gewenste optie en gebruik uw toegangsgegevens om in te loggen.

Wachtwoord vergeten?

Hebt u hulp nodig om in te loggen?